Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Attackerade ordningsvakter och ambulans

Polisen larmades under natten till Lysekil där en grupp på 10 till 15 personer attackerade ordningsvakter och ambulanser.

Det var vid halv tre under nyårsnatten som ordningsvakter hamnat i underläge efter att ha blivit överfallna av en grupp människor.

– Det var lite fight där utanför en krog i Lysekil. Det är minst två ordningsvakter som har blivit påhoppade av ett gäng där utanför krogen, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Ambulans larmades också till platsen och blev även de attackerade av gruppen människor.

Tumultet pågick under nästan en timme innan det lugnade ner sig på platsen.

– Vi hade två polispatruller där ute som försökte lugna ner stämningen. Det var ju lite kaotiskt där med ambulanserna som fick backa undan också, säger han.

Flera personer ska ha skadats i samband med bråket. En ordningsvakt fick hjärnskakning och flera personer slog sönder entrén till restaurangen.

Efter händelsen har ett flertal anmälningar gjorts gällande våld mot tjänsteman och skadegörelse.

– Vi har fått in en anmälan redan nu och jag kan se att det är fler på gång. Ingen är gripen men vi har misstänkta i ärendet.

Hur har natten varit annars i området?

– Vi har inte haft så mycket fylla men en hel del stök och bök utanför krogar både i Lysekil och i Uddevalla, säger Lars Ström.