Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Attackerade polis med flera slag

En berusad man togs om hand av polis i Lysekil, men när de väl satt sig i bilen gav hans sig på den ena polismannen med flera slag mot huvudet. Nu döms mannen för våld mot tjänsteman.

En 40-årig man var berusad och uppträdde otrevligt en natt i somras. Polis tillkallades och mannen togs om hand, enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 40-åringen sattes i baksätet på polisbilen med en polisman bredvid, men kort därefter ska den berusade mannen angripit polisen med flera knytnävsslag mot huvudet samt tog stryptag runt polisens hals.

För att klara av situationen så stannade den andra polismannen bilen och lyckades få kontroll över situationen genom att använda pepparspray.

Ska betala skadestånd

Den berusade mannen säger i förhör att han inte minns händelsen, därför kan han varken förneka eller erkänna. Tingsrätten dömer mannen för våld mot tjänsteman men anser att omständigheterna gör att han inte behöver frihetsberövas. 40-åringen finns inte i belastningsregistret sedan tidigare och han lever under ordnade sociala förhållanden. Tingsrätten har ingen anledning att tro att mannen kommer fortsätta begå brott.

Mannen döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst samt att betala 5000 kronor i skadestånd för kränkning.