Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Båten fick bogseras till Fiskebäckskil. Foto: Hummerkungen Bild: Hummerkungen
Båten fick bogseras till Fiskebäckskil. Foto: Hummerkungen Bild: Hummerkungen

Båt krockade med viltdjur – fick bogseras

En man var på väg mot sin brygga vid Skaftö-bron när han i vattnet plötsligt såg ett simmande viltdjur. Föraren hann inte väja och båten krockade med djuret.

Det var i torsdagskväll som en man var ute med båten när han på styrbordssida plötsligt fick syn på ett djur. Om det kan ha varit en älg eller ett rådjur är fortfarande oklart. En kollision var oundvikligt och djuret ska på något sätt ha träffat båtens motor som då slutade fungera. Med hjälp av sjöräddningen kunde båten bogseras upp vid hamnen i Fiskebäckskil.

– Djuret försvann efter kollisionen och risken är ganska stor att den har sjunkit. Det var ett viltdjur som förmodligen hade tänkt korsa sundet, säger Lina Buursta, sjöräddningsledare.

Båten var cirka tio meter lång och Lina berättar att det bör ha varit en ganska kraftfull smäll. Mannen hade saktat ner farten när han kom innanför sundet men kunde dessvärre inte undvika olyckan.

– Vi har uppmärksammat mannen till att han borde anmäla olyckan men det är helt upp till föraren själv vad han väljer att göra. Det är väldigt ovanligt att en viltolycka händer på sjön vilket kan göra det svårt att söka efter djuret.