Bar kniv på cruising – får böta 11 500

11 500 kronor. Det får en man betala för att han hade med sig en "liten och söt" kniv till cruisingen i Lysekil i somras.

ANNONS
|

Polis omhändertog under midsommarhelgen en berusad man på Rosvikstorget i Lysekil. Mannen, som är i 25-årsåldern, hade varit på cruisingen. När polisen visiterade honom hittade de en mindre kniv, och mannen blev rapporterad för brott mot knivlagen.

Mannen förnekade brott. Han berättade när han ställdes inför rätta att det var hans kniv, och att han hade köpt den för att han tyckte att den var liten söt. Han hade stoppat kniven i fickan vid ett tidigare tillfälle och hade inte reflekterat att han hade den med sig. Han menade att avsikten inte var att använda den i bråk, och trodde att kniven var laglig då den var så liten.

ANNONS

Uddevalla tingsrätt konstaterar att den kniv mannen bar hade ett handtag som gör att den kan användas som en så kallad knogkniv, och att han bar denna på allmän plats och att det inte var befogat. Mannens invändningar spelar ingen roll i sammanhanget och han döms för brott mot knivlagen.

Han döms till dagsböter som baserat på mannens inkomst bestäms till 50 dagsböter à 230 kronor.

ANNONS