Frågan om ett borgensåtagande för Lysekils omsorgsbostäder ska utredas ytterligare.
Frågan om ett borgensåtagande för Lysekils omsorgsbostäder ska utredas ytterligare.

Begäran om borgensåtagande på återremiss

Det blev inte något beslut att ge utökad kommunal borgen till Lysekils omsorgsbostäder under torsdagens möte i fullmäktige.

ANNONS
|

I stället skickades förslaget tillbaka till kommunstyrelsen för ytterligare utredning. Lysekilspartiet lyckades driva igenom en så kallad minoritets-återremiss på mötet i fullmäktige på torsdag kväll. Partiets linje är att kommunen ska stå för satsningen. Det som händer nu är att frågan ska utredas en gång till innan det är dags för fullmäktige att pröva begäran om en borgen på 229 miljoner kronor.

Läs mer:229 miljoner behövs för nytt äldreboende

Det är förra kommunalrådet Roland Karlsson och Olof Lundberg i Lysekils omsorgsbostäder som vänt sig till kommunen med en begäran om kommunal borgen. Den satsning som planeras innebär att det ska byggas ett nytt äldreboende i Fiskebäck utanför Lysekil med åtta bostadsgrupper med tio vård- och omsorgsbostäder i varje byggnad.

ANNONS

Grupperna av bostäder ska dessutom knytas samman med en central byggnad med lokaler för dagverksamhet, kök, matsal i entréplan. på plan nummer två ska det finnas kontor, administration och personalutrymmen.

ANNONS