Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Berusad körde till affären – somnade i butiken

Den berusade föraren höll på att köra in i väggen till affären. Och väl inne i butiken somnade han. Nu döms mannen till fängelse.

Det var i februari förra året som en man kom körandes till en butik i Brastad. Ett vittne såg bilen komma i hög fart och sedan köra in i ett träräcke utanför butiken. Hade inte räcket tagit emot hade bilen kört in i butikens vägg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vittnet såg sedan föraren gå ur bilen på ostadiga ben och in i butiken. Ett annat vittne tog hand om mannens bilnycklar och butikspersonal tog om hand om mannen. Det första vittnet ringde efter en stund polis. Då hade bilföraren somnat inne i affären.

När polisen låtit mannen göra utandningsprov visade det sig att han hade en alkoholkoncentration som motsvarande nästan 2,4 promille, och mannen åtalades för grovt rattfylleri.

Mannen själv förnekade brott, och sa att han skulle flytta på bilen från en parkering till en annan och missbedömde avståndet när han körde in i räcket. Då blev han stressad och drack från en enliters fickplunta som han hade med sig, uppgav han under rättegången. Uddevalla tingsrätt fäste dock större tillit till vittnenas uppgifter och dömde honom för grovt rattfylleri. Straffet blir två månaders fängelse