Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Bil frontalkrockade med lastbil

En man avled efter en svår trafikolycka utanför Brastad. Ytterligare två personer fick köras till sjukhus sedan en personbil krockat med en lastbil.

Olyckan inträffade vid kvart över sex på fredagskvällen, på länsväg 162 norr om Brastad.

– Det är en rejäl smäll här i Brodalen i riktning mot Hallinden. En personbil som har frontalkrockat med en mindre lastbil, säger ­Andreas Elfström, insatsledare på räddningstjänsten.

Hur olyckan inträffat är oklart. Den skedde på en raksträcka och det är enligt räddningstjänsten inte halt på platsen.

– Det får nog polisen gå in och kolla på orsaken till olyckan. Jag kan inte se nåt uppenbart som orsakat den, säger Andreas Elsström.

Bilföraren avled

Räddningstjänst och polis larmades till platsen, men också flera ambulanser. Totalt larmades tre ambulanser, en akutbil och ambulanshelikopter till platsen. På grund av väderförhållandena kunde dock inte ambulanshelikoptern lyfta och den återkallades senare.

Samtliga tre inblandade kördes till sjukhus. En av personerna, en man som körde personbilen, ska ha varit fastklämd. Polisen meddelade vid 22-tiden att mannen avlidit av de skador han fick i krocken. Anhöriga har underrättats.

– Vi tar bilarna, både lastbilen och personbilen, i beslag och ska utreda händelsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

En av personerna i lastbilen var ett barn. Barnet ska bara ha fått lindriga skador uppger polisen.

Vägen var helt avstängd under räddnings- och bärgningsarbetet.