Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bohusläns snällaste katt kan bo i Lysekil

Om man är stor måste man vara snäll – det verkar vara katten Filous livsfilosofi. Under hönsmatningen lekte han med en mus på gården i Brastad.

Den som oroar sig för musens välmående kan dra en suck av lättnad. Den fick skutta iväg utan en skråma efter lekstunden med katten Filou.

Det var under tisdagen som Brastadsbon Franziska Wolter skulle mata sina höns som den lilla gnagaren plötsligt visade sig.

– Filou är alltid med när jag är ute, och det var när vi matade hönsen som den här musen kom fram. Jag såg att Filou gick fram till den och de tittade på varandra, och det enda jag kunde tänka var vad kommer han att göra nu, säger Franziska Wolter.

Den drygt sex månader gamla kattungen verkar dock inte ha utvecklat några större jaktinstinkter. Filou nöjde sig med att titta på den lilla musen och leka lite för att sedan släppa iväg den helskinnad.

Oklar ras

Franziska Wolter fångade djurens dans på bild och delar nu med sig av ögonblicksbilden från livet på gården. Hit flyttade hon från Tyskland med sin familj för drygt tre år sedan, bland annat för att minska stressen i sitt liv och komma närmare naturen.

– Jag trivs jättebra här. Vi har en stor tomt och kan njuta av livet på ett annat sätt än tidigare, säger hon.

Vad katten Filou är för ras är lite av ett mysterium, men med största sannolikhet är norsk skogkatt med i blandningen.

Men om det blir någon mästerjägare av honom i framtiden kommer tiden att få utvisa.