Bostadsplaner får vänta

En utredning om en väg skulle vara första steget till ett nytt bostadsområde. Men planerna om nya bostäder har gått i stå. Lars Hansson väntar fortfarande på besked.

ANNONS
|

Redan för ett år sedan kontaktade han kommunen. Lars Hansson har tillsammans med ett byggföretag planer på att bygga ett 20-tal bostäder och vill komma igång med projektet.

– Våra planer innebär ju förslag på en ny detaljplan för området så småningom och det är en lång väg att gå. Så vi vill komma loss med en första mindre utredning men det har inte hänt någonting, säger han.

Trots flera möten med både tjänstemän och politiker har han inte kommit vidare med sina planer. Utredningen handlar om en väg. En uppgift som faller under avdelningen mark och gata på Lysekils kommun.

ANNONS

– Det är en liten delutredning och ett första steg man kan göra men det ska inte behöva ta sådan tid, säger Lars Hansson.

– Det har varit problem på avdelningen och det är stopp. Jag har förstått att det är mycket som står helt stilla för den viktiga funktionen. Men det är ju inte tjänstemän som bär det yttersta ansvaret. Det är ju politikerna, säger han.

Lars Hansson har i brev skrivit till kommunalrådet och påtalat problemet. Han menar att om det dröjer för länge med sådana här typer av ärenden så påverkar det boendefrågan i stort i Lysekils kommun.

– Det är en soppa tycker jag och det finns ingen ursäkt. Det skulle ha gjorts någonting för länge sen, säger han.

ANNONS