Cruisingen i Lysekil tillbaka med sol och glada miner

Unga och gamla, nykomlingar och veteraner – alla fick vara med när årliga cruisingen genomfördes igen i Lysekil på midsommardagen. Glansiga bilar färdades fram och stämningen var på topp.

ANNONS
LocationLysekil||

Det var en varm midsommardag som cruisingen återvände till Lysekil ordentligt efter flera år av pandemi. Bilar i starka färger, hög musik och skratt fyllde staden under en efterlängtad lördag, då alla fick vara med och fira sommarens stora bilfest.

Mikael Laurell står och fixar med bakluckan på sin bil nere vid kajen. Han har kört från Strömstad och ska träffa några vänner från Vänersborg. Han har inte varit här under pandemin, men är glad att vara tillbaka.

– Det är trevligt, gott väder och fina bilar. Jag brukar inte vara med på kvällen, utan jag brukar åka hem på eftermiddagen, säger han.

ANNONS

Några andra som är taggade på cruisingen är Helén Lindblom och Annika Ekström. De sätter upp ett bord för fika och deras leenden skiner ikapp med solen.

– Årets höjdpunkt! Vi har väntat, säger Helén Lindblom.

Vad ska ni göra idag?

– Dricka öl, träffa folk och titta på bilar, berättar Annika Ekström.

Mitt i allt vimmel av bilar finns också funktionärer som ser till att allt flyter på. Pernilla Andersson och hennes dotter Melina Andersson ber Helén Lindblom och Annika Ekström om en serviceavgift innan de går vidare till nästa bil. Det är första gången de jobbar som funktionärer på cruisingen.

– Vi är ju trettio personer som ska stå här under dagen. Vi ser till att blåljuspersonalen kan komma fram, att cruisingbilarna kan flyta på och privatbilarna kan åka ett annat håll, förklarar Pernilla Andersson.

Vad tror ni om dagen?

– Den blir jättebra, det är massa fina bilar och glada människor och sol dessutom, säger Pernilla Andersson.

Polisen på plats

En hel dag med bilar runt om i staden kan bli osäker, och därför finns en polisstyrka på plats under hela dagen för att hålla koll.

– Det är en hög trafikintensitet, bra väder och glatt folk. Arrangören gör ett bra arbete, de har varit igång sedan i förmiddags med evenemangstillståndet. Vi är redo att hantera situationer som eventuellt uppstår, säger Niclas Talp, polisinsatschef.

ANNONS

I gräset intill gatan där bil efter bil kör förbi sitter Anita Ottosson och Linda Johansson med sina döttrar och fikar. De har själva kört i cruisingen en gång, och besökt många gånger.

– Vi gillar fina bilar, både de yngre och mammorna, säger Anita Ottosson och tittar på sin dotter Lova Ottosson.

– Vi går väl i tankar om att köpa en bil, så vi ska väl kolla lite och jämföra vad vi tycker om, säger Linda Johansson.

Då kanske ni är med i cruisingen nästa år?

– Det hoppas vi, säger Anita Ottosson.

ANNONS