Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Förskolan Kvarnen i Brastad har stängt med kort varsel och 54 barn har placerats på andra förskolor och skolor på Stångenäset. Bild: Larsen, Håkon Mosvold
Förskolan Kvarnen i Brastad har stängt med kort varsel och 54 barn har placerats på andra förskolor och skolor på Stångenäset. Bild: Larsen, Håkon Mosvold

Dålig lukt tvingar förskola i Brastad att stänga

Förskolan Kvarnen i Brastad har fått stänga med kort varsel. De 54 barn som vistats på de tre avdelningarna Axet, Grynet och Kornet har flyttat till andra förskolor eller skolor i området. Orsaken är dålig lukt i förskolebyggnaden och problem med ett nytt ventilationsaggregat.

– Den senaste tiden har det varit problem med dålig lukt från en matta i förskolan. Vi har kontaktat ansvariga på kommunen som inlett en undersökning, säger Theresa Claesson Andreasson, förskolechef på Kvarnens förskola.

Just nu håller ansvariga tekniker på att undersöka vad som orsakar lukten på Kvarnen. Det finns många olika förklaringar till det inträffade. Det kan handla om någon typ av mögel som orsakar lukten.

Men det är inte det enda som ställer till med problem på Kvarnens förskola i Brastad. Det har också installerats en ny typ av ventilationsaggregat på förskolan som inte fungerar tillfredsställande.

– Det är också meningen att det här aggregatet ska undersökas närmare.

Hela förskolan har stängts fram till vecka 27. Sedan kommer fastigheten att vara stängd i ytterligare några veckor under semesterperioden.

– Jag har fått frågan om förskolan ska stängas helt och så är absolut inte fallet, säger Theresa Claesson Andreasson.

En del barn har fått flytta till Stångenässkolans fritidsgård. Andra barn vistas på andra förskolor i väntan på översynen av Kvarnens förskola. Det hela har lett till en hel del oro hos föräldrar.

– Jag tycker kommunen borde ha bättre koll på sina fastigheter, säger en förälder som varit i kontakt med Bohusläningen.