Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Döms för misshandel med batong

Beväpnad med batong ville mannen få tyst på ett högljutt sällskap. Det slutade i slag och misshandel.

Det var i somras i Lysekil den nu dömde 21-årige mannen vaknade upp i sin lägenhet på natten. Utanför porten var det ett gräl som pågick och 21-åringen sa till sällskapet genom fönstret att vara tysta. När han inte tyckte att det hjälpte beväpnade han sig med en batong och gick ut till ett par killar och en tjej som stod där. 

Med batongen slog 21-åringen en av killarna i huvudet och på överkroppen och killen föll till marken. 

21-åringen har erkänt till tingsrätten att han tagit batongen och att han slagit. Men han hävdar att han agerade i nödvärn. Visserligen blev 21-åringen också knuffad men rätten tycker inte att det han gjort varit försvarligt och nu döms mannen. 

Han döms för misshandeln mot killen som får ett skadestånd på 9700 kronor. Dessutom döms han för att han haft en kniv på sig i fickan vid ett annat tillfälle och för att ha rökt hasch. 

Han får fängelse i en månad. Tingsrätten har tagit hänsyn till att han endast var 20 år när han begick misshandeln. För att han inte ska falla tillbaka i brottslighet har han fått skyddstillsyn också. Det är i stället för ett längre fängelsestraff.