Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Ella Wendel

Därför är färjan avstängd – då öppnar den igen

Den som åker färja mellan Finnsbo och Skår har den senaste tiden drabbats av färre avgångar men nu är färjan helt avstängd under dagtid. Istället hänvisas de som vill ta sig mellan Lysekil och Uddevalla till E6.

ANNONS
|

Strax efter att färjorna var igång med full kapacitet, kom nästa hinder för den som vill ta sig över Gullmarn. Mellan den 21 och 28 mars kommer färjorna nämligen att vara helt avstängda under dagtid, vilket Lysekilsposten var först att rapportera om.

–Dykdalberna, de träpelare färjan lägger an mot i färjeläget, har byggts om sedan november. Men då behöver entreprenören att det är helt avstängt för att de ska kunna göra rivningsarbete och bygga nytt. Då kan vi inte ha färjor där, säger Henrietta Johansson, distriktschef för norra Bohuslän på färjerederiet på Trafikverket.

Begränsade avgångar

Färjorna kommer att vara avstängda mellan 07-18, måndag till fredag, och 09-15 lördag till måndag. Övrig tid kommer de att gå som vanligt.

ANNONS

Varje år har Trafikverket behövt ta den ena färjan, Tellus, ur drift i två veckor, för att svetsa ramperna på färjan. Under våren har färjan varit på varav i Landskrona, för att få en långsiktigare lösning.

ANNONS