Långevik. Polisen undersöker platsen där en man hittats död.
Långevik. Polisen undersöker platsen där en man hittats död.

Den döde mannen kom från Uddevalla

Den avlidne mannen är i 40-årsåldern och hemmahörande i Uddevalla. Anhöriga är underrättade. Mannen kommer att genomgå en dödsorsaksundersökning i mitten av kommande vecka. I nuläget misstänks inget brott.

ANNONS
|

Den avlidne mannen, som på fredagen, hittades vid Långeviks badplats i Lysekil är nu identifierad. Han är i 40-årsåldern och hemmahörande i Uddevalla. Det meddelar polisens presstalesman Björ Blixter på lördagsförmiddagen.

- Mannens anhöriga är nu underrättade och mannen kommer att genomgå en dödsorsaksundersökning i mitten av kommande vecka, säger Blixter.

I Lysekil har det under några månader varit stökigt mellan olika gäng. När kroppen hittades av en förbipasserande privatperson misstänkte polisen till en början att mannen hade blivit mördad.En förundersökning om mord inleddes omgående av polisen i Uddevalla.Efter att kriminaltekniker från Skövde under eftermiddagen undersökt kroppen kunde polisen konstatera att mannen troligen inte har utsatts för något brott.– Det finns inget i det yttre eller i omständigheterna vid platsen som gör att teknikerna reagerar på någon brottsbit, sade polisens presstalesman Björ Blixter.Däremot håller polisen förundersökningen om misstänkt mord öppen.– Det är den tills vi är 100 procent säkra på att det inte handlar om något brott och det är vi först när rättsmedicin har sagt sitt, säger Björ Blixter.Larmet om den döda manskroppen kom in till polisen vid 09.26 på fredagen.Polisen arbetade hela fredagen med att fastställa mannens identitet. Bland annat med hjälp av ett kontokort som hittades in-till mannen.Hur länge han legat vid platsen är oklart. Enligt Thomas Sjöberg vid polisen i Uddevalla, rör det sig troligen inte om mer än någon dag.

ANNONS
ANNONS