Det unika fotot: Gubben som lägger huvudet på udden

När Lysekilsbon Lars-Olof Josefsson fotograferade havet i fredags lyckades han fånga en ovanlig bild. Vågen som slår in mot klipporna visar formen av en gubbe som lägger huvudet mot udden.

ANNONS
|

Det blåste rejält i Bohuslän tidigare under veckan. När hårda vindar viner runt kusten är det många fotografer som ger sig ut mot havet för att fånga dramatiska naturbilder. En av dem är Lysekilsbon Lars-Olof Josefsson.

Han vandrade under fredagen runt på Stångehuvud och fångade flera vackra bilder där havet slår mot klipporna. När han sedan kollade igenom bilderna så var det ett foto som stack ut.

– Ja, den blev lite rolig. Man går och liksom väntar på den rätta vågen och detta var väl en av dem. Men jag såg det först när jag kom hem, säger han och skrattar.

ANNONS

Med lite föreställning kan den observante se hur vågen formar vad som ser ut att vara profilen av ett stort huvud som lagt sig på udden och tittar ut mot havet.

Fotot har väckt många glada tillrop på sociala medier där vissa sett gubben vid första anblick medan andra behövt lite mer tid för att se silhuetten.

Fotografi är något som legat Lars-Olof Josefsson varmt om hjärtat under större delen av hans liv. Idag är han pensionär och berättar att han nu har gott om tid att ägna sig åt sin hobby.

– Jag har fotat nästan hela mitt liv på amatörnivå. Men nu blir det kanske någon timme om dagen eller så som jag är ute och fotograferar, mycket fåglar och natur, säger han.

Han beskriver fredagens väder som kallt i vinden men att solen trots allt var framme.

ANNONS