Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En vattenläcka under söndagen den 11 augusti fick Södra Hamngatan att rasa ihop. Bild: Thommy Milding

Efter vattenläckan i Lysekil: Då öppnar vägen igen

En tidigare vattenläcka på Södra Hamngatan har besvärat både invånare och trafikanter i Lysekil. Efter att en ledning sprang läck lämnades drygt 2000 invånare utan vatten under söndagen. I samband med läckan rasade även delar av Södra Hamngatan ihop som nu repareras. Men snart är vägen redo att öppnas igen.

Leva som ansvarar för vatten och avlopp i Lysekils kommun meddelade under tisdagen att arbetet med att reparera de raserade delarna av Södra Hamngatan nu börjar nå sitt slut.

– Vi har bytt ut delarna som är trasiga på ledningen och vi beräknar vara klara med den sista asfalteringen under onsdag eftermiddag, säger Susanne Malm, vd på Leva.

Sedan i söndags har man arbetat med att reparera vägen och ledningen som rasade ihop efter en vattenläcka. Omkring två tusen hushåll stod under några timmar utan vatten innan läckan kunde lokaliseras och börja åtgärdas.

LÄS MER: Stor vattenläcka påverkar tusentals hushåll

Både kollektivtrafik och vanliga trafikanter har under reparationsarbetet fått köra via Anderssons kaj för att kunna ta sig in och ut ur staden. Enligt Leva har arbetet under omständigheterna gått bra.

– Det som varit lite besvärligt har varit att hitta material som matchar de nya delarna då det är gamla ledningar, vilket gjort att arbetet dröjt någon dag extra, säger hon.

Kommer ledningarna i området att utvärderas?

– Vårt utvärderingsarbete av ledningar och rör är pågående hela tiden men det är klart att man kommer ta hänsyn till den här händelsen framöver och att det kommer att vara en del av det löpande arbetet, säger hon.