Enkelriktat ska stävja buskörningar

Bilar som kör i centrala Lysekil alldeles för fort har varit ett problem länge. Nu hoppas polisen få slut på buskörandet genom enkelriktade gator.

ANNONS
|

De senaste åren har polisen i Lysekil försökt få de vårdslösa bilisterna att lägga av. Men ingenting har hjälpt. Under perioder har det visserligen varit lugnare, men lugnet har aldrig hållit i sig särskilt länge.

– Vi har till exempel pratat med dem som vi tror är ute och kör, och uppmanat dem att sluta. Men det har inte haft någon större betydelse, säger Anders Buhlin, närpolischef i Lysekil.

En gata som är särskilt drabbad är Badhusgatan i Kyrkvik. Flera personer har den senaste tiden ringt till polisen och berättat om bilar som kör uppför gatan i våldsam fart. Därför kommer gatan nu bli enkelriktad.

ANNONS

– Vi måste få stopp på de här vansinneskörningarna innan det händer något allvarligt, och vi själva har inte tillräckligt med personal för att lyckas med det. Därför försöker vi med enkelriktat nu. Är inte det tillräckligt får vi lägga gummigupp på gatan, säger Anders Buhlin.

Att ha fartkontroller på gatan skulle inte fungera menar han. Dels eftersom det inte finns personal till det, och dels eftersom de aktuella bilisterna då skulle hålla sig borta.

– De skulle se att vi var där. Civilklädda poliser utifrån är egentligen det som hade behövts, oss känner de igen för väl. Men vi får hoppas att det här hjälper nu. Tyvärr drabbas de boende, men något måste vi göra, säger Anders Buhlin.

ANNONS