Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Färjepersonalen överraskade morgonpendlarna

På luciamorgonen startade en helt ny tradition på Gullmarsleden. Pendlarna blev uppmanade att kliva ur sina bilar. Färjepersonalen bjöd nämligen på glögg och pepparkakor.

I mörka Luciamorgonen körde pendlarna på färjan Gull-Britt precis som vilken morgon som helst. Men när motorn stängts av och handbromsen dragit åts blev det inte viloläge på stolarna. I stället trippade färjepersonalen fram ur sina gömmor med tomteluvorna på svaj och vinkade ut morgonpendlarna ur sina bilar. På en skylt står det "glögg" och inne i persongången står Gustav Berggren och serverar varm glögg med pepparkaka.

– Vi började klockan sex, och det har varit mycket uppskattat, jag tror det hunnit komma närmare 100 personer nu på lite mer än en timme.

Hans kollega Mats Konradsson står och småpratar med ett gäng pendlare utanför.

– Det här är första gången vi gör det här. De har gjort likadant på Bohus-Malmön, så vi tänkte att vi ville testa med. Nu kanske vi kan göra det här fler gånger, säger Mats och serverar en kopp glögg genom rutan till en passagerare som valt att stanna kvar i bilen.

Ihrén Coleman från Lysekil är en av alla som tar färjan till jobbet varje morgon.

– Det här var riktigt trevligt, jag åker ju varje dag, och min man jobbar i Uddevalla så han åker här varje dag med, men det är ju sällan vi får se de som arbetar på färjan.

Turen över fjorden är precis lagom lång för en kopp glögg och pepparkakor och även om vi får stå utomhus verkar alla uppskatta initiativet. Vi får även veta att passagerarna på Tellus får samma fina bemötande av personalen denna morgon.

– Men vem är det som kör egentligen! Utbrister plötsligt någon.