Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nu inleder åklagaren en förundersökning om misstänkt urkundsförfalskning. Bild: Lasse Edwartz
Nu inleder åklagaren en förundersökning om misstänkt urkundsförfalskning. Bild: Lasse Edwartz

Förfalskat bygglov blir ärende för polisen

Nu har åklagarmyndigheten beslutat att inleda en förundersökning mot en politiker i Lysekil som misstänks för att ha tagit fram ett fejkat bygglov till en familj i Lysekil. Ett första steg är att höra den person som gjort anmälan.

– Jag har tagit ett beslut att inleda en förundersökning och ge polisen direktiv vad de ska göra, säger åklagare Alexandra Östberg Giraldo som förstår att det finns ett stort allmänt intresse i det här ärendet.

Hon har under onsdagen tagit beslut att inleda en förundersökning om urkundsförfalskning med anledning av den polisanmälan som gjorts av Lysekils kommun. Enligt Östberg Giraldo är undersökningen ännu i ett tidigt skede och det som nu ska göras först är att granska de handlingar som finns.

LÄS MER: Falska bygglov avslöjade – politiker avgår

Det var i helgen som tidningen GT var först med nyheten att en barnfamilj via en konsult fått ett bygglov för ett kunna bygga ett större garage. Bygglovet visade sig i efterhand vara förfalskat. Den som hjälpt till med detta är en politiker som också driver ett eget företag som konsult inom byggbranschen där han bland annat hjälper enskilda personer att sköta kontakterna med kommunen när bygglov ska tas fram.

Nyheten om det inträffade har slagit ner som en bomb i Lysekil och politikern har lämnat det parti och de två ersättningsuppdrag han fått den här mandatperioden.