Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Foto: Christine Olsson/TT

Försökte hålla ordning - Fick fingrarna omvridna

Midsommaraftonen fick en dramatisk start på en camping i Lysekil. Strax efter midnatt utbröt ett stort bråk om en stängd väggrind som slutade i en anmälan om misshandel.

Efter en sen kväll på campingen ville en man i medelåldern, som var där på besök, lämna campingområdet med sin bil. Detta trots att biltrafik var förbjuden på platsen mellan 22-06 för att bevara nattron.

En kvinna på campingen sa till mannen att han inte fick köra bil, något som gjorde mannen väldigt arg.

- Han var väldigt aggressiv och grov i munnen. Dessutom stank det sprit om honom så jag sa att han kunde ta en taxi hem och hämta bilen när han nyktrat till, då blev han ännu argare, säger kvinnan till Bohusläningen.

Mitt under bråket kom ett ungdomsgäng i en bil från andra sidan grinden och ville in på campingplatsen. Enligt kvinnan var även de alkoholpåverkade, aggressiva och grova i munnen.

- De kallade mig "Dum i huvudet", "Jävla kärring" och massa annat, jag minns inte allt för jag var så upprörd, säger kvinnan.

Mannen som ville ut från campingområdet sa, enligt kvinnan, åt ungdomarna att hålla fast kvinnan så att han själv kunde öppna grinden och komma ut.

- Jag är en äldre kvinna och tål inte hur mycket som helst. De puttade mig, drog mig i håret, vred om mina fingrar och jag fick även ett slag mot halsen som gjorde att jag inte kunde prata, säger kvinnan.

Mannen öppnade grinden och körde från platsen. Kvinnan ringde polisen och gjorde en anmälan om misshandel och även ungdomarna lämnade området.

Idag har kvinnan ont i handen och äter värktabletter.

- Jag förstår att det är midsommar och att folk vill festa, men de hade inte behövt vara så grymma mot mig. Jag försökte bara hålla campingen lugn på natten, säger kvinnan.