Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Harrysson, bosatt i Brastad, har tagit initiativ till den första pridefestivalen i Lyskil som genomförs den 22 juli.

Första pridefestivalen i Lysekil

Just nu pågår arbetet för fullt med att arrangera den första pridefestivalen i Lysekil. Den 22 juli kommer det att hända en hel del i stadsparken med pridetåg genom staden, föreläsningar och musikuppträdanden.

– Jag hoppas det kommer mycket folk, säger Anna Harrysson, bosatt i Brastad, som tagit initiativ till den första pridefestivalen i Lysekil.

Det är fyra personer som ingår i styrelsen i föreningen Pride Lysekil som arbetar för att festivalen ska kunna genomföras.

– Det är jag och min dotter Viktoria som ska inviga festivalen, säger Anna Harrysson.

Lokal musik, en prideparad som startar i stadsparken och går genom de centrala delarna av Lysekil, musik som framförs av grupperna Octolab med kopplingar till Lysekil och den lokala gruppen "Goa gänget" är några inslag i programmet.

Andra intressanta inslag på festivalen är en föreläsning i Folkets hus av HBTQ-mamman Camilla Gisslow, modevisning, utdelning av kondomer och tips om sex. Filmvisning i Folkets hus, pride-party i Havsbadet med diskjockeyn Christ Kilroy är två inslag som avslutar den första pridefestivalen.

– I stort sett alla som vi varit i kontakt med ser positivt på den här satsningen och det finns flera som ställt upp som sponsorer.