Färjetrafik drabbades av tekniska problem – nu åter enligt tidtabell

Under måndagseftermiddagen var det endast en färja som trafikerar Gullmarsleden, mellan Skår och Finnsbo. Vid 17-tiden stod på Trafikverkets hemsida att färjetrafiken återigen kör enligt tidtabell.

ANNONS

Under måndagen var det störningar i färjetrafiken vid Gullmarsleden. Vid 15-tiden var det bara en färja som trafikerade mellan Skår och Finnsbo. Enligt Emanuel Alvarez, presskommunikatör vid Trafikverket, så handlade det om tekniska problem.

– Prognosen är att det ska vara avklarat vid 16:00, säger han strax efter 15:00.

Enligt Emanuel Alvarez finns det ingen information om vilken färja det rör sig om. Trafiken påverkades i bägge riktningar.

Vid 16:00 stod det på Trafikverkets hemsida att prognosen var att problemet ska vara löst vid 17:00. Strax innan 17:00 stod det att färjetrafiken återigen kör enligt tidtabell.

ANNONS

Tidigare problem

Det var vid midsommar som färjetrafiken över Gullmarsfjorden begränsades efter att hybridfärjan Tellus blev trasig. Den trasiga färjan ersattes först inte och endast en färja trafikerade leden, något som kritiserades av upprörda pendlare.

Färjan Tellus motor skickades till Finland för reparation. I slutet av juli uppgav Trafikverket att det inte finns någon prognos på när färjan kan börja köra igen.

I slutet av juli satte Trafikverket in en ersättningsfärja, färjan Gullmaj som tidigare har trafikerat leden. Färjetrafiken återgick därefter till ordinarie tidtabell.

LÄS MER: Gullmarsleden får en extrafärja

ANNONS