Det blir ingen midsommarcruising i Lysekil i år heller.
Det blir ingen midsommarcruising i Lysekil i år heller. Bild: Andreas Carlsson

Folkfesten i Lysekil tvingas ställas in – för andra året i rad

Det blir ingen midsommarcruising i Lysekil i år heller. Det meddelar arrangörerna som nu tvingas ställa in folkfesten för andra året i rad i pandemins spår.

ANNONS
|

I början på maj 2020 meddelade arrangörerna bakom midsommarcruisingen i Lysekil att folkfesten tvingades ställas in. Pandemin och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gav inget annat val.

Men siktet var inställt på 2021.

– Nu är det spännande att se hur folk reagerar nästa år, de kommer vara hungriga på detta då. Det kommer bli med glädje tror jag, sa Lorina Kjellberg, ansvarig för cruisingen, till Bohusläningen för ett år sedan.

LÄS MER:Midsommarcruisingen i Lysekil ställs in

Men nu kommer beskedet: Även 2021 års cruising måste ställas in.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är covid-19 och det finns inte en möjlighet att genomföra en cruising. Det är bara så, säger Lorina Kjellberg.

ANNONS

– Det känns ju jättetråkigt. Men vi måste naturligtvis hjälpas åt om vi nu ska få bukt med pandemin, fortsätter hon.

Hon tror att beskedet tas emot med besvikelse från bilentusiaster som längtat efter att samlas i västkustens pärla under sommaren. Men hon varnar samtidigt för att så kallade spontancrusingar riskerar att drabba arrangörerna i framtiden.

– Vi har haft digitala möten med kommuner och poliser för att bilar inte ska komma ändå. Vi lägger ner så kopiöst mycket jobb hela året för att arrangera detta. Då blir det ledsamt om det kommer folk och skräpar ner och stör och så får vi kritik för att det har blivit cruisingar ändå, säger hon och säger att det finns en risk att kommunen och polisen inte ger tillstånd i framtiden om evenemangen blir ohållbara:

– Jag hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och stannar hemma denna gången.

Nu är siktet inställt på nästa år.

– Absolut, det är tanken för oss alla, säger Lorina Kjellberg.

ANNONS