Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Trafikverket tänker inte öppna toaletterna på färjorna mellan Finnsbo och Skår. Men Lysekils kommun tänker inte ge sig. Bild: Simon Leppämäki
Trafikverket tänker inte öppna toaletterna på färjorna mellan Finnsbo och Skår. Men Lysekils kommun tänker inte ge sig. Bild: Simon Leppämäki

Fortsatt stängt på toaletterna på färjan

Lars Björneld (L) har i en motion föreslagit öppna toaletter och tätare turer på färjelinjen mellan Finnsbo och Skår. Trafikverket har skrivit ett kortfattat svar och valt att inte fortsätta dialogen med kommunen. Några öppna toaletter blir det inte.

Det som föreslås i motionen är att toaletterna ombord på färjorna ska vara öppna och fler turer mellan klockan 22.00 och 06.00. Trafikverket skriver i ett svar att toaletter ska finnas på färjeturer som är över 15 minuter.

”Färjan är i detta fall att anse som en väg och regleras också genom väglagen, det åligger generellt sett inte Trafikverket att hålla med toaletter längs med vägarna."

När det gäller fler färjeturer blir svaret följande: "Om det finns önskemål om ändringar av tidtabellen så bör detta tas upp med regionen."

Kommunen har gjort ett antal försök att ha dialog med Trafikverket men utan resultat. I det svar som tagits fram föreslås att frågan om toaletterna och ökad turtäthet tas upp igen med Trafikverket och regionen.