Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Christensson (C) är partiets utbildningspolitiska talesperson och riksdagsledamot från Lysekil. Bohusläningen var på plats och träffade Christensson på hans arbetsplats i Riksdagen hösten 2020. Bild: Isabella Persson
Fredrik Christensson (C) är partiets utbildningspolitiska talesperson och riksdagsledamot från Lysekil. Bohusläningen var på plats och träffade Christensson på hans arbetsplats i Riksdagen hösten 2020. Bild: Isabella Persson

Fredrik Christensson (C) ställer inte upp för omval till riksdagen

Under helgen stod det klart att Lysekilsbon och riksdagsledamoten Fredrik Christensson (C) inte ställer upp för omval 2022. Han berättar för Bohusläningen att han kommer söka nya erfarenheter inför en möjlig återkomst till rikspolitiken.

Lysekilsbon Fredrik Christensson har suttit i riksdagen för Centerpartiet sedan valet 2014 och agerar som partiets utbildningspolitiska talesperson. Sju år i riksdagen är en enorm erfarenhet för en 29-åring. men när den nuvarande mandatperioden når sitt slut 2022 väntar något nytt för rikspolitikern.

Det meddelade han sina partikamrater på en distriktsstämma under lördagen.

– Jag kom in som väldigt ung i riksdagen och känner att jag vill göra andra saker i livet. I grunden tycker jag att det är sunt att växla mellan politik och annat. Det kan ge perspektiv, integritet och nya erfarenheter som jag sedan kan bära med till politiken, säger Fredrik Christensson till Bohusläningen.

Fortsatt starkt engagemang för C

Förutom att vara inblandad i rikspolitiken har Lysekilsbon också agerat som vice ordförande för Centerpartiet i Västra Götaland de senaste fem åren. Även den positionen lämnar han från och med maj senare i år.

Men han berättar att engagemanget för Centerpartiet fortfarande brinner i allra högsta grad. Hans fokus är fortfarande starkt riktat mot den kvarstående tiden i riksdagen samt till att försöka hjälpa partiet till ett framgångsrikt val 2022.

– Det återstår tuffa förhandlingar med regeringen för att genomföra vår politik. Sen är kommer jag arbeta med att möta väljarna för att utveckla partiets politik i de områden som jag ansvarar för och ta upp frågor som är viktiga för Fyrbodal, säger han.

Vad tar du med dig från de här åren i riksdagen?

– Att ha haft möjligheten påverka har varit mest spännande tillsammans med alla människor som jag träffat, skolor och företag som jag har fått besöka, och därmed fått en insyn i deras frågor. Det har varit ett väldigt spännande och givande uppdrag.

Kan det bli aktuellt med en återkomst till rikspolitiken?

– Absolut, men som jag sa tidigare tycker jag det är sunt att växla mellan politiken och annat och jag kände att det var dags för något nytt. Nu kan jag samla nya erfarenheter som kommer stärka mig till den dagen jag kanske bestämmer mig för att kandidera igen.