Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Frias från djurplågeri

En Lysekilsbo som ställts inför rätta för att ha misshandlat sin chihuahua har nu friats från anklagelserna. Det är inte bevisat att mannen plågat sitt djur.

Polis kallades i mars till Lysekil, där vittnen uppgett att de sett en man slå sin hund, en liten chihuahua, med en pinne och sparka på den samt dra hårt i kopplet. När polis kom på plats kände de att mannen luktade alkohol. Hunden undersöktes, men inga skador kunde konstateras och hunden visade inga tecken på smärta.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Djuret omhändertogs aldrig av polisen, utan både man och hund togs med till polisstation. Mannen ställdes inför rätta misstänkt för djurplågeri.

Ord mot ord

Under rättegången förnekade mannen brottet. Han hävdade att han varken slagit eller sparkat hunden, men att han föst den framåt med foten och dragit i kopplet för att förhindra att den skulle springa ut i gatan.

Mot hans berättelse ställdes uppgifter från ett vittne. Domstolen konstaterar att ord står mot ord, och att vittnets iakttagelser dessutom gjorts medan hon körde bil vilket försvagar bevisvärdet. Tingsrätten finner det inte bevisat att mannen gjort sig skyldig till djurplågeri.