Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Jakob Simonsson
Arkivbild. Bild: Jakob Simonsson

Fritidsbåtar kolliderade utanför Fiskebäckskil

Tre personer räddades ur vattnet efter en kollision mellan två fritidsbåtar vid Blåbergsholmen utanför Fiskebäckskil under torsdagskvällen. En av dem har fått föras till sjukhus med lindriga skador.

– Det var tre personer som hade hamnat i vattnet, varav en är lindrigt skadad i armen, säger Lars Nilsson, assisterande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, som också berättar att det var en privatperson som bevittnade olyckan och ringde in larmet klockan 20.29.

– Vi larmade på ytenheter från Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen, och även Sjöfartsverkets räddningshelikopter som lyfte från Säve, säger Lars Nilsson.

Efter att de tre personerna räddats ur vattnet och förts in till väntande ambulans och räddningstjänst i Fiskebäckskil, och man konstaterat att ingen mer person fallit överbord, kunde helikoptern dock vända tillbaka igen.

Tio personer befann sig i den ena båten och de tre personerna som hamnade i vattnet, var från den andra båten som var mindre i storleken.

Även polis skickades till platsen som under fredagsmorgonen bekräftade att en anmälan gjorts angående vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppsskada.

Utredning kring händelsen pågår.