Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Henrik Rörberg är kommunpolis i Lysekil. Foto: Arkivbilder. 

Gäng attackerade polis med bangers

Tre personer misstänks för en misshandel på söndagen i Lysekil. När polisen skulle lämna platsen blev de attackerade med bangers av ett ungdomsgäng.

Ett bråk med flera personer inblandade skedde i Lysekil på söndagen. Polisen vill på måndagsmorgonen inte säga så mycket om händelsen men bekräftar att tre män i 20-årsåldern har gripits och sedan anhållits misstänkta för misshandel.

– Det är en person som är målsägande. Personen är inte så allvarligt skadad att den är sjukhusliggande. Men för att anhålla någon för misshandel måste det ha uppstått en skada, säger jouråklagaren Anette Fogelberg och fortsätter:

– Vi är fortfarande i ett utredningsläge. Vi vet inte så mycket mer än målsägandes uppgifter. Sedan håller man på och hör de misstänkta för att de ska få möjlighet att lämna sin version.

Enligt polisen var det stökigt på platsen i samband med bråket. När de lämnade ska ett gäng med ungdomar ha attackerat polispatrullerna. Kommunpolisen i Lysekil Henrik Rörberg ser allvarligt på händelsen. 

– Efter bråket blev två patruller attackerade med bangers. Det är bedrövligt och helt oacceptabelt. Det är allvarligt när vi inte kan åka in och göra vårt jobb, säger han. 

En banger är en kraftig typ av knallskott. Varken polis eller bilar ska ha skadats vid attacken. Polisen kan på måndagsförmiddagen inte säga om bråket som patrullen åkte till på söndagseftermiddagen har något med de som sedan attackerade dem med bangers. 

– Polisen valde att inte ingripa mot de ungdomar som kastade bangers mot polisbilarna. De hade fullt upp med att hantera situationen om bråket, säger Henrik Rörberg. 

Att ett gäng ungdomar sprider oro i Lysekil är något som Bohusläningen tidigare rapporterat om. Det finns en grupp med unga som är välkända för polisen. Att poliser attackerats har hänt tidigare berättar kommunpolisen. 

– Det var för något år sedan. Men i helgen har det varit lite väl mycket med stenkastning mot en väktarbil till exempel. 

LÄS MER: Larmade om stenattack mot väktarbil

Och på lördagen larmades räddningstjänsten till bränder i flera trappuppgångar på Badhusberget. Men utan spår eller vittnesuppgifter ser inte polisen i nuläget hur de ska kunna vidare med den utredningen. 

– Vi efterlyser vittnesuppgifter nu. Bränderna startar inte bara av sig själva, säger Henrik Rörberg. 

Men gör ni tillräckligt för att stoppa brotten som leder till oroligheter i Lysekil?

– Vi sitter inte med armarna i kors utan vi har redan innan detta arbetat med det här. Att jobba mot ett gäng är inte gjort på en vecka, säger Henrik Rörberg. 

Om polisen inte ingriper när de attackeras då får det ju inte konsekvenser för de här personerna?

– Jag tycker man ska det här som ett symptom för att vi börjar göra något. De känner sig hotade och hävdar sig på det här sättet, säger Henrik Rörberg. 

– Vi kommer att jobba ännu hårdare nu. Folk kommer kallas till förhör och vi samverkar med skola och socialtjänst.