Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Johan Nilsson/TT

Gripen för bilkapning har släppts

Den man som under tisdagen anhölls för att ha tvingat till sig en bil har numera släppts och är inte längre misstänkt, uppger polisen.

De var vid 14-tiden på tisdagen som en man genom att ha agerat hotfullt ska ha tvingat en kvinna att gå ur den bil hon satt i. Sen tog mannen bilen och körde därifrån. Polisen satte in flera patruller och polishelikopter i jakten på bilkaparen.

En knapp timme efter bilstölden hittades fordonet i centrala Lysekil. Gärningsmannen var dock försvunnen. Vid 17-tiden hämtades dock en man in för förhör. Han anhölls senare av åklagare, men släpptes under onsdagen.

LÄS MER: Man hämtad av polisen efter bilkapning

– Det satt en man anhållen för flera brott, däribland den här bilstölden. Han är numera släppt och inte misstänkt för just det brottet, berättar Martin Svedberg, gruppchef på polisens krimjour.

Bilkapningen rubriceras i nuläget som tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga tvång, då gärningsmannen tvingat kvinnan att lämna bilen. Men i nuläget finns det ingen misstänkt.

– Det är vad vi kallar ett spaningsärende, då vi går vidare med uppgifterna för att försöka hitta gärningsmannen, säger Martin Svedberg.