Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/21

Gullmarsstrand fortsätter att växa

Trots knivskarp konkurrens vågar Gullmarsstrand bygga ut än mer. En ny konferensdel och ytterligare en pool är det senaste tillskottet. Och så väntar fler hotellrum.

Maria Kjellsson är vd sedan tre år. Fler år än så har bröderna Nilsson, Per, Berth och Lars hängt med. De köpte det som heter Klinten 1979, det lilla hotellet på berget. Då med elva rum, och sedan dess har det hänt saker.

– De är ägare med själ och hjärta som brinner för sitt Gullmarsstrand, säger Maria Kjellsson.

Anläggningen som är öppen året om står på tre ben, konferens, privatgäster och bröllop.

– Bröllop är stort, och allt fler väljer att gifta sig på vintern, nu kommer även giftaslystna norrmän hit. Vi har en egen bröllopskoordinator som kan ordna med allt ifrån båttur till frisören.

"Lyx i vardagen"

Läget precis vid vattnet bjuder förstås på möjligheter. Som den nya bastun som stod klar för några veckor sedan. Det är bara att öppna glasdörrarna och svalka sig i havet. Om man inte föredrar den nya inomhuspoolen. I utepoolen som alltid håller 38 grader ligger Marie Edvardsson och Ann-Katrine Ingar och njuter.

– Vi har varit här på konferens tidigare, nu unnar vi oss lite lyx i vardagen, säger de.

Och det är det fler som gör. Maria Kjellsson berättar att det är många kvinnor som unnar sig lite lyx, utan att för den skull bo kvar på hotellet. Hit hittar även personer som bor i närområdet för en lunch eller middag.

– Nu måste vi bygga ut köket för att anpassa det efter utbyggnaderna. På gång är även en ny hotelldel i två våningar med 25 rum. Det är den enda byggnaden som blir så pass hög.

Samlar på reseupplevelser

Gullmarsstrand samarbetar med lokala företagare oavsett om det gäller mat, byggnation eller aktiviteter som kajakpaddling eller fisketurer.

– I dag krävs det aktiviteter året om, vi samlar på reseupplevelser. Och det gäller att ligga i framkant för ingen är trogen i dag utan folk reser runt. Därför är det så viktigt att hålla en hög service eftersom det sprider sig snabbt på exempelvis Facebook, om någon skulle vara missnöjd, och Facebook är viktigt för oss. Gästen ska bli sedd, och inte känna sig som en i mängden.

På Gullmarsstrand arbetar 30 helårsarbetande och när sommaren kommer utökas styrkan med mellan 30 och 40 personer. Konferenser dominerar under veckorna och till helgen kommer många par. I början på veckan erbjuder man seniorlyx, speciella paket riktade till dem som danskarna kallar det grå guldet, pensionärer som styr över sig egen tid.

– Och nu konfererar företagen igen, jag tror man tänker på ett annat sätt och ser det även som en belöning till personalen. Näringslivet går bra och det märker vi av.