Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rosvikstorg är ett ställe du kan ställa bilen på under onsdagens Gyllene Tider-konsert. Bild: Ingvar Spetsmark

Här kan du ställa bilen under Gyllene Tider-konserten

När Gyllene Tider uppträder på Pinnevik på onsdag gäller det att veta var man kan parkera bilen. Bohusläningen listar alla parkeringar i centrala Lysekil.

I Lysekils centrum finns ungefär 1 800 parkeringsplatser. När Gyllene Tider kommer till staden kommer området runt Pinnevik att arrenderas av Nöjet AB som arrangerar konserten, varför man får söka sig till andra platser för att parkera bilen.

– Vi vill helst att man parkerar vid Dalskogen och tar parkeringsbussen in i centrum, säger Sofia Strågesjö, kommunvägledare på Lysekils kommun.

Både parkering och buss är gratis och kommer att gå i skytteltrafik mellan Järnvägsgatan och parkeringen efter konserten.

– Det kommer inte vara någon fast tid för när bussen går. Utan när den är full så kör den, för att det ska gå så smidigt som möjligt. När konserten är slut vill ju alla härifrån.

Bohusläningen listar nedan platserna du kan ställa bilen på om du ska besöka Gyllene Tiders avskedsturné.

Dalskogen

Mellan Dalskogen och centrum går skytteltrafik med buss tur och retur. Gratis är det också, både parkering och buss. Bussen går extra mellan 22 och 01 från Järnvägsgatan 5 till gratisparkeringen vid Dalskogen.

Turistgatan

På Havets hus västersida, Turistgatan 2, finns ytterligare 13 parkeringsplatser. 550 meters promenad till Pinnevik. Här är två platser reserverade för personer med rörelsehinder.

Havsbadet

I slutet av Carlavägen, vid Havsbadet, finns 23 parkeringsplatser. En är reserverad för personer med rörelsehinder. En 800 meter lång promenad utmed Turistgatan, förbi Strandflickornas Havshotell, till Pinnevik tar ungefär tio minuter.

Södra Hamngatan

900 meters promenad från Pinnevik finns 14 parkeringsplatser vid Södra Hamngatan, varav en är reserverad för rörelsehindrade.

Rosvikstorg

1,1 kilometer får man promenera om man väljer att ställa sig på Rosvikstorg. Här finns å andra sidan hela 62 parkeringsplatser, två för rörelsehindrade.

Anderssons kaj

Är du redo att gå 1,3 kilometer, en ungefär kvartslång promenad, finns det 46 parkeringsplatser på Anderssons kaj. En av platserna är reserverad för rörelsehindrade.

Skandiaverken

Vill man ta en något kortare promenad, trots att man missar havsutsikten, kan det vara värt att ställa sig på Skandiaverkens parkering. 107 bilar får plats, tre är reserverade för rörelsehindrade, och innebär att man får knata en kilometer utmed Lysekils gator för att ta sig till Pinnevik.