Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Legendariska Havsbadet i Lysekil kommer att hålla stängt till sommaren. Bild: Lasse Edwartz

Havsbadet håller stängt i sommar

Havsbadet är för många en nöjesinstitution i Lysekil. Men till sommaren kommer att lokalen att ha stängt. Det finns inte något gällande arrendekontrakt och fastighetsägarna har inte några planer på att driva verksamheten själva.

– Jag och min fru har offrat många helger på att stå bakom bardisken på olika platser i Lysekil och det gör vi inte någon mer gång, säger Torbjörn Johansson, som sedan 1999 äger Havsbadet i södra hamnen tillsammans med sin fru Georgina.

Paret Johansson berättar att de har satsat en hel del pengar på att underhålla fastigheten i södra hamnen. Under några år hade Gullmarsgymnasiet utbildning för blivande kockar i övervåningen.

Lång historia

Sedan 2005 har fastigheten arrenderats ut och det har varit full fart i byggnaden på sommaren med ett antal artister som uppträtts. Men nu har arrendeavtalet sagts upp och det finns inte några nya arrendatorer som är beredda att ta över verksamheten.

– Det är några som hört av sig men vi anser inte att de har det som krävs för att driva verksamheten, säger Torbjörn Johansson.

Havsbadet byggdes 1869 och har en lång historia som restaurang och nöjespalats och flera kända artister har uppträtt där under årens lopp. Sedan 2005 har fastigheten arrenderats ut och det har varit full fart i byggnaden på sommaren med ett antal artister som uppträtts.

Istället öppnar ägarna för idén att använda byggnaden för privata fester och bröllop till sommaren.