Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fullmäktige i Lysekil ska ledas av Klas-Göran Henriksson (S) de kommande fyra åren. (Arkivbild)

Henriksson (S) ny ordförande i KF

Det blev en person med lång politisk erfarenhet av politisk erfarenhet i Lysekils kommun som fick uppdraget som ordförande i fullmäktige. Uppdraget gick till Klas-Göran Henriksson (S).

– Det är några år sedan jag var ordförande i Utbildningsnämnden, säger Klas-Göran Henriksson (S). Det här nya uppdraget ska bli både roligt och spännande.

Klas-Göran Henriksson har varit aktiv Socialdemokrat i många år och haft flera olika poster. Han blev invald i fullmäktige första gången 1991 och har sedan dess haft flera olika uppdrag. Under en tid var han oppositionsråd och ordförande i Utbildningsnämnden. Han har också styrelseuppdrag i det lokala hamnbolaget.

Det blev ytterligare en Socialdemokrat som valdes till förste vice ordförande, nämligen Siw Linnér (S) som företrätt partiet i flera år. Gert-Ove Forsberg (Lp) valdes till andre vice ordförande i fullmäktige.

Forsberg har gjort sig känd på flera olika sätt i Lysekil och vid ett antal tillfällen varit med och arrangerat den lokala båtmässan som brukar genomföras i maj i Lysekil.