Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Niclas Jonasson
Bild: Niclas Jonasson

Inga svar om storbranden – polisen efterlyser vittnen

Än har polisen inga konkreta uppgifter om vad som orsakade förra veckans storbrand i gamla sillfabriken i Lysekil.
– Finns det några vittnen tar vi tacksamt emot tips, säger Anette Timm Preinfalk på polisen.

I närmare ett dygn kämpade räddningstjänsten i Lysekil, med förstärkning från flera närliggande stationer, med att släcka den häftiga brand som uppstod i gamla sillfabriken i södra hamnen i Lysekil. Branden uppstod omkring 22:30-tiden i onsdags och räddningstjänsten var kvar till omkring 21 på torsdagen, då man överlämnade efterbevakning till fastighetsägaren.

– Det brann rejält och ett gnistregn far runt överallt, så har det varit hela natten, berättade Lysekilsbon Josefin Kaldo för Bohusläningen.

LÄS MER: Industrilokal i brand i Lysekil

Från polisens sida uppstod misstankar om att branden varit anlagd, och en anmälan om mordbrand upprättades. Fallet har nu hamnat på polisens avdelning för grova brott. Men än så länge har man inte hunnit få så mycket klarhet i vad som föranlett branden.

– Vi vet inte så mycket i nuläget. Tekniker skulle åka dit idag (läs: måndag), det måste slockna ordentligt först, säger Anette Timm Preinfalk på grova brottsenheten.

Hört vittnen

Dessutom kan det finnas risk för ras vilket kan försvåra brottsplatsundersökningen. Men även utan detta är det oklart vad en sådan undersökning kan ge.

– Är det en totalbrand är det mesta uppbrunnet. Det vet vi inte än, men det kan vara så.

Så egentligen har ni inte kommit så långt med utredningen alls?

– Vi har ju hört några vittnen och så, de som har gjort sig tillkänna. Finns det några fler vittnen tar vi tacksamt emot tips.

Finns det något som talar för att det har funnits folk på platsen innan branden?

– Det är folk som har hört lite ljud och så där, men om det har samröre med branden det vet vi inte, säger Anette Timm Preinfalk.

Bild: Niclas Jonasson
Bild: Niclas Jonasson