Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/10

Inget stök under Gyllene tider

Det blev en lugn och fridfull afton för polisen då Gyllene Tider spelade inför publikhavet i Lysekil under onsdagskvällen.
– Det har varit väldigt lugnt och skötsamt, inga oroligheter alls, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson region Väst.

Sommarbandet från Halmstad höll sin avskedsturné i Lysekil på onsdagskvällen – och stämningen tycks ha varit på topp, både för publik och polis.

– Det har varit väldigt lugnt och skötsamt, inga oroligheter alls, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson region Väst.

Det enda brottsliga ärendet som kom in under natten ska ha varit en anmälan om skadegörelse efter att två personer ska ha sparkat sönder en glasruta vid Badhusgatan i Lysekil. Utöver det fick polisen erfara en städad sommarnatt.

Brukar vara lugnt

Lasse Ström är jourhavande förundersökningsledare hos Uddevallapolisen. Han berättar att det sällan blir några bråk under den här typen av event – och att det är en enorm skillnad mellan en natt på krogen jämfört med konserter som denna.

– Om man ser till sådana här stora konserter som den här i Gullmarsvallen, så brukar de vara väldigt städade.

Vad tror du det beror på?

– Det är ju oftast en ganska familjär stämning med blandade åldrar och då blir det sällan en massa fylla eller bråk, säger han och fortsätter:

– Det går inte alls att jämföra med hur det brukar vara när ungdomar är ute på krogen och härjar med misshandel och fylla. Nej, det brukar faktiskt bara vara gemytligt och god stämning under sådana här tillställningar, säger Lasse Ström, jourhavande polis på polismyndigheten i Uddevalla.