Båtmässan i Lysekil startade 2010 och har lockat en hel del folk. Men i år tar mässan paus på grund av för lågt intresse hos utställarna att delta.
Båtmässan i Lysekil startade 2010 och har lockat en hel del folk. Men i år tar mässan paus på grund av för lågt intresse hos utställarna att delta. Bild: Lasse Edwartz

Intresset för litet - båtmässa i Lysekil tar paus

Det blir inte någon båtmässa i Lysekil den 7-8 juni i år. Arrangerande föreningen Båt & Hav och beslutat att göra ett uppehåll på grund av för litet intresse från utställarna.

ANNONS
|

– Intresset bland utställarna har varit för litet för att vi skulle kunna ordna den här mässan i år. Framför allt har det varit problem att få tillräckligt med båtar som ligger i hamnen, säger Pontus Wilén, en av de som ingår i Båt & Hav ekonomisk förening.

Innebär det att mässan läggs ner?

– Nej. I år tar vi paus och vi tittar närmare på om det går att göra ett evenemang med ett delvis nytt koncept.

Arbetet med att ordna har pågått en längre tid. Men till slut valde föreningen att göra ett uppehåll. Båt & Hav båtmässa genomfördes första gången 2010. I ett pressmeddelande från föreningen står bland annat att det finns ett intresse i båtbranschen och båttillbehörshandeln att delta men i år har det inte varit tillräckligt stort intresse.

ANNONS
ANNONS