Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Glenn
Glenn "Glicko" Andersson har sedan förra hösten samlat in pengar till minnesmärket.

Invigning skjuts upp på grund av corona-oro

I april var det tänkt att ett sten till minne av Scandinavian Star-katastrofen skulle uppföras och invigas. Nu skjuts invigningen på framtiden, med anledning av oro för corona-viruset.

Med anledning av att det gått 30 år sedan tragedin där 159 människor förlorade sina liv ombord på Scandinavian star har Lysekilsprofilen Glenn "Glicko" Andersson planerat för uppförandet av en minnessten.

Nu kan Bohusläningen avslöja att invigningen, som planerades till sjunde april, får skjutas på framtiden. Detta på grund av oron för corona-viruset.

– Jag har suttit hela helgen och mejlat till alla som är inbjudna, säger han.

De som blivit avbokade har bara visat förståelse, enligt Andersson.

– Det har bara varit att de förstår. Det skulle ha varit en träff i Oslo den sjätte april, men den har också ställts in.

"Glicko" Andersson vill inte ge något bestämt datum för när invigningen kan äga rum. I stället avvaktar han för att se hur spridningen av viruset utvecklar sig.

– Men allt är ju klart. Så jag tänker att vi kan få ihop det på några veckor. Det känns hoppfullt, säger han och lägger till att invigningen kommer att ske på en veckodag.

– Just nu avvaktar vi med alltihop.

"Glicko" startade en insamling förra hösten, och när den avrundades på nyårsafton, hade han samlat ihop över 120 000 kronor.

– Det är helt otroligt faktiskt, det är det. Jag hade 120 000 kronor som mål, för att kunna ha en buffert om det skulle hända något med minnesmärket i framtiden, sa han till Bohusläningen då.