Arkivbild. Bilden på ytlivräddarna har inget med artikeln att göra. Bilden är taget vid ett annat tillfälle, i en annan kommun.
Arkivbild. Bilden på ytlivräddarna har inget med artikeln att göra. Bilden är taget vid ett annat tillfälle, i en annan kommun.

Jättepådrag efter simmande kvinna i Lysekil

Ytlivräddare, räddningstjänst och sjöräddningen sökte i vattnet i Lysekil efter en kvinna, som senare under natten hittades oskadd i havet.

ANNONS
|

Vid klockan halv tretiden natten till tisdagen kom det första larmet om kvinnan till SOS. Vittnen hade då sett en ung kvinna hoppa i vattnet i hamnen i Lysekil. Vittnen berättade hur kvinnan simmade rakt ut i Gullmarsfjorden.

När vittnen förlorade kvinnan ur sikte bestämde sig personerna för att slå larm efter kvinnan.

Omgående startade ett jättepådrag för att hitta kvinnan.

Räddningsförbundet Mitt Bohuslän med räddningstjänst i Lysekil kom dit med full styrka. Man tog även med sig en båt för att kunna köra ut så kallade ytlivräddare för att leta efter kvinnan.

- Vi hade tre ytlivräddare som låg vid ytan och letade efter henne, säger Ulrik Olsson, insatsledare för Mitt Bohuslän i Munkedal och Lysekil.

ANNONS

Räddningstjänsten hade dessutom ringt in och bett att få assistans efter dykare samt även sjöräddningens helikopter med ytbärgare.

Sjöräddningen hade även båtar på plats som letade efter kvinnan. Det gjorde även polis.

- Helikoptern var på gång att komma för att assistera oss. Men då hittades kvinnan av ytlivräddarna, säger Ulrik Olsson.

Han berättar hur ytlivräddarna efter cirka en halvtimmes letande hittade kvinnan i vattnet.

Kvinnan togs om hand på båten och kördes tillland. Där väntade ambulans.

- Honpratade med oss, säger Ulrik Olsson.

ANNONS