Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tidigt på fredagsmorgonen skedde en kassaskåpsstöld på Ica i Grundsund. Enligt polisen förvarades en hel del kontanter i kassaskåpet. Bild: Niclas Jonasson
Tidigt på fredagsmorgonen skedde en kassaskåpsstöld på Ica i Grundsund. Enligt polisen förvarades en hel del kontanter i kassaskåpet. Bild: Niclas Jonasson

Kassaskåpsstöld i Grundsund av maskerade män

Strax efter klockan 04.00 på fredagsmorgonen fick polisen larm om en kassaskåpsstöld i Grundsund. Tre maskerade personer fick med sig ett stort kassaskåp från Ica i Grundsund.

Larmcentralen såg gärningsmännen i övervakningskameror och larmade polisen. Det var tre personer som tagit sin in i affären maskerade med halsdukar.

– Larmcentralen såg de först, men sedan har de vinklat bort kameran och försvunnit ur bild, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Gärningsmännen kunde sedan bära ut kassaskåpet ur affären och la det i en bil som väntade utanför. De flydde sedan från platsen med bil i riktning mot Fiskebäckskil. Enligt polisen förvaras en del kontanter i kassaskåpet.

– Jag vet inte exakt hur mycket de fick med sig, men det förvaras bland annat ganska mycket kontanter i det, säger Peter Adlersson.

Det fanns inga uppgifter på fredagsförmiddagen hur det såg ut på platsen efter inbrottet och det är ännu oklart hur gärningsmännen tog sig in. Affären kunde hålla öppet som vanligt under dagen.

– De har tagit sig in i det bakre utrymmet så de var aldrig inne i själva butiken, så vi har haft öppet som vanligt, säger Anders Widén från Ica Grundsund.

Polisen hade under morgonen kontroller längs vägarna, men bilen de flydde i har ännu inte setts. Under fredagen fortsätter de spaningen och hoppas på uppgifter från vittnen.