Tillståndet för Preem att bygga om raffinaderiet i Lysekil står sig.
Tillståndet för Preem att bygga om raffinaderiet i Lysekil står sig. Bild: Thomas Johansson/TT

Klart för Preem att bygga om i Lysekil

Mark- och miljödomstolens tidigare beslut står fast – Preemraff i Lysekil får lov att byggas om och byggas ut. Något som P4 Väst var först att berätta.

ANNONS
|

Det beviljade tillståndet för att bygga ut Preemraff i Lysekil står sig. Detta efter att ingen part överklagat det tidigare domstolsbeslutet, enligt P4 Väst.

Preem har planer på att bygga om raffinaderiet i Bohuslän för tillverkning av mer biobränsle, något som de beviljades lån för i våras av det statliga bolaget Svensk exportkredit. I juni gav Mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt bolaget klartecken att gå vidare med ombyggnationen, med vissa förbehåll.

Domstolens beslut överklagades dock till Mark- och miljööverdomstolen vid Göta hovrätt av flera miljöföreningar. I augusti meddelade den högre instansen att de inte beviljade miljöorganisationerna prövningstillstånd. Beslutet kunde dock fortfarande överklagas till Högsta domstolen.

ANNONS

Nu har alltså tiden för överklagan passerat. Det innebär att det första avgörandet i Mark- och miljödomstolen står sig, och Preems utbyggnadstillstånd gäller.

LÄS MER:Preemraff får låna tre miljarder av staten – ska bygga om anläggningen i Lysekil

LÄS MER:Preems ansökan mötte motstånd

LÄS MER:Klart: Preem får tillstånd för ombyggnad i Lysekil

LÄS MER:Domstol ger fritt fram för Preemraff – överklagan avslås

ANNONS