Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Knivattack mot ordningsvakt i Lysekil

En ordningsvakt utsattes under lördagsnatten för en misshandel där flera gärningsmän ska ha slagit och även knivhuggit vakten. Han klarade sig utan allvarligare skador tack vare sin skyddsväst.

En ordningsvakt i Lysekil blev under natten mellan fredag och lördag attackerad av flera gärningspersoner, som både ska ha slagit vakten och huggit mot honom med kniv.

– Den här kniven har gått igenom kläderna men inte skyddsvästen som han hade på sig. Han fick inga stickskador av kniven men i samband med händelsen blev han också slagen i ansiktet, berättar Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen.

Händelsen inträffade omkring halv två på natten, men efter attacken tog sig ordningsvakten till Munkedal och slog larm. Där mötte polis och ambulans upp, och då hade omkring en timme passerat sedan händelsen.

– Vi åkte till platsen där det inträffat för att eventuellt säkra bevis och sökta bland annat med hund, men kunde inte hitta något där. Vi anträffade ingen kniv i alla fall, säger Fredrik Svedmyr.

På söndagen hade ordningsvakten blivit hörd av polis och han hade lämnat en berättelse om vad som hade hänt. Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen, menar dock att han inte kan gå närmre in på vad det är som har hänt.

– Han åker på rondering och av någon anledning stannar han när han ser en händelse där. Han har lämnat en story om vad som skett, men vi behöver sammanställa lite uppgifter om vad det är som har hänt innan vi kan berätta mer, säger Larsson.

Exakt hur många personer som ska ha varit inblandade är okänt, liksom vad som ligger bakom händelsen. En anmälan om grovt våld mot tjänsteman har gjorts. Det finns i nuläget ingen gripen.