Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett nytt äldreboende bör byggas på Skaftö. Det anser i alla fall det lokala örådet som diskuterat frågan på ett årsmöte. Bild: Ingvar Spetsmark
Ett nytt äldreboende bör byggas på Skaftö. Det anser i alla fall det lokala örådet som diskuterat frågan på ett årsmöte. Bild: Ingvar Spetsmark

Kräver nytt äldreboende på Skaftö

Ett tredje äldreboende i Lysekils kommun bör byggas på Skaftö. Den uppfattningen har i alla fall det lokala örådet som diskuterat frågan på ett årsmöte.

– Varannan person på Skaftö är äldre än 65 år och det är naturligt att ett tredje äldreboende ska byggas här, säger Åke Johansson, ordförande i Skaftö öråd.

I början av året hade politikerna i kommunstyrelsens presidium en diskussion om framtidens äldreboende i kommunen tillsammans med företrädare från olika pensionärsorganisationer och Skaftö öråd. Det resulterade till att det tillsattes en utredning när det gäller den framtida äldreomsorgen i Lysekils kommun. Någon typ av förslag väntas inom kort från den konsult som utreder äldreomsorgen.

Finns bra byggplatser

Nu har Skaftö Öråd haft ett årsmöte och diskuterat frågan.

– Den slutsats som vi kommit fram till är att ytterligare ett äldreboende ska byggas på Skaftö, säger Åke Johansson.

Turerna när det gäller det stängda äldreboendet Gullvivan har varit många. Örådet, har stöd av pensionärsorganisationerna PRO, SPF och stödföreningen för Gullvivan, när det gäller kravet på ett nytt äldreboende på Skaftö.

– Vi har anlitat en arkitekt som håller på att undersöka om det finns möjlighet att bygga om Gullvivan. Det finns även ett område mellan Gullvivan mot golfbanan där det skulle gå att bygga ett nytt äldreboende.

En anledning till att Gullvivan hålls stängt är problemen att hitta personal till verksamheten. Åke Johansson tror att det går att hitta personal.

– Det är viktigt att erbjuda tjänster med bra villkor för att hitta personal, säger han.