Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Kraftig brand i fritidshus

Ett fritidshus blev förstört i en brand i Brastad under måndagsförmiddagen. När räddningstjänsten kom till platsen stod det lågor ur fönstret. Vid halv 10-tiden var läget stabilt.

Strax innan klockan åtta på måndagsförmiddagen kom ett larm om en brand i ett fritidshus i Brastad och tre enheter skickades till platsen.

– Det var en fullt utvecklad brand när vi kom till platsen och det slog lågor ur fönstret, säger Karl-Fredrik Petzäll, räddningsledare på plats.

Inga personer ska ha varit i huset eller kommit till skada. Sonen till ägaren ska ha varit i ett hus bredvid och blev varnad av grannar.

– Han är inte fysiskt skadad men ska vara skärrad, säger Petzäll.

Karl-Fredrik Petzäll, räddningsledare, var först på plats och då slog det lågor ur fönstret och branden var fullt utvecklad. Bild: Niclas Jonasson
Karl-Fredrik Petzäll, räddningsledare, var först på plats och då slog det lågor ur fönstret och branden var fullt utvecklad. Bild: Niclas Jonasson

Vad som orsakade branden är oklart och enligt räddningstjänsten kan den ha startat någon gång under natten. Grannarna såg rök redan vid femtiden på morgonen.

Vid 9-tiden var läget stabilt och två enheter var kvar på platsen för att fortsätta med eftersläckningsarbetet. Räddningstjänsten uppskattade att de skulle vara kvar i ett par timmar till för att eftersläcka.

Hektisk start på veckan

För räddningstjänsten har det varit mycket att göra under inledningen av veckan. Under natten till måndagen var det även en kraftig brand i en villa i Dingle.

– Det har varit en hektisk natt och morgon för enheterna med hög belastning. Men vi har en bra beredskap och även om vi har begränsade resurser har det fungerat bra, säger Thomas Sunnerdahl, räddningschef i beredskap vid Närf.