Lysekilselever träffade minister

Två elever på Campus väst i Lysekil har träffat Helene Hellmark-Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, och presenterat ett projektarbete som uppmärksammats av organisationen Unga forskare.

ANNONS
|

Hanna Blom och Sophia Hallberg på Campus väst, har nyligen uppmärksammats av organisationen Unga forskare för sitt arbete som handlar om salthaltens betydelse för överlevnaden under den embryonala utvecklingen hos europeisk hummer. Resultatet kan bidra med kunskap om hur den här arten är för varierande salthalter under det skede som kallas för den embryonala utvecklingen.

Läs också: Unga forskare.

Hanna Blom, Sophia Hallberg och ytterligare några elever som har uppmärksammats av organisationen Unga forskare möjlighet träffade förra veckan Helene Hellmark Knutsson och presentera sina olika arbeten. – Kunskap och forskning är nödvändigt för att lösa de stora samhällsutmaningar vi står inför. Därför var det så otroligt inspirerande att få träffa eleverna, höra om deras engagemang för miljö och klimat, säger Helene Hellmark Knutsson i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS