Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Lysekilsmordet: Kvinnans plan var att båda skulle dö

Den 72-åriga kvinnas om står anklagad misstänkt för mord på sin make i Lysekil berättar i ett frivårdsyttrande att hon var kränkt över hur vården av hennes make såg ut. Hon skulle därför ta både sitt eget, och sin makes liv, vilket ska ha skett i samförstånd. Det skriver GT.

Det var den 6:e april som ett äldre gift par hittades i en bostad i Lysekil. Mannen var död och kvinnan skadad. Kvinnan greps omgående och har sedan dess suttit häktad.

Kvinnan har nu i ett frivårdsyttrande sagt att hon skulle ta livet av både sig själv och sin make. Något som tidningen GT var först med att berätta.

– Hon har rent samvete och tycker det är en lättnad att mannen inte längre lider, säger advokaten Tommy Nilsson till tidningen.

Kvinnan säger i yttrandet att hon känner sig psykiskt stark men att makens sjukdom tillsammans med bristande sjukvård både gällande frekvens och hantering gjort att de känt sig maktlösa och mobbade och inte såg någon mening med att fortsätta leva så.

Tidigare självmordsförsök

I yttrandet står även att paret tidigare försökt ta sina liv, bland annat med tabletter, men misslyckats.

Eva Andersson är chef för socialnämnden i Lysekil och har tidigare uttalat sig för GT om den kritik som kvinnan riktat mot hemsjukvården:

– Vi har ofta ekonomiskt svåra situationer, och det är många handlingsplaner som kommer och går, men jag kan inte uttala mig om detta.

Det är ännu oklart när åtal mot kvinnan kan komma att lämnas in till tingsrätten.

LÄS MER: Mordmisstänkt slog larm om makens vård

LÄS MER: Begär åtalsförlängning mot mordmisstänkt äldre kvinna

LÄS MER: Äldre kvinna häktad – misstänks för mord i Lysekil