Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anledningen till det valtekniska samarbetet beror på en samsyn i flera viktiga frågor, enligtRonald Rombrant i Lysekilspartiet. Bild: Lasse Edwartz

Lysekilspartiet + Moderaterna = sant

Nu har Lysekilspartiet (LP) och Moderaterna (M) i Lysekil tagit beslut om att ha en teknisk samverkan för att få större inflytande i olika nämnder och styrelser.

Partierna har en samsyn som innebär att hela kommunen ska leva. Partierna vill också gå vidare med satsningarna inom det maritima området och utveckla Södra hamnen som håller på att förvandlas till ett slumområde.

– Ekonomi, skatter, näringsliv och företagande är exempel på områden där vi har en samsyn. Vi tycker också att vi måste bli snabbare med att få fram detaljplaner för bostäder, säger Ulf Hanstål, Moderaternas förstanamn i Lysekil, i et pressmeddelande.

– Vi tror att detta kan bli riktigt bra på kort och lång sikt. Vi har en stor samsyn i många frågor, inte minst vill vi båda att Lysekils kommun utvecklas i en snabbare takt. Och vi är heller inte nöjda med att ligga i botten i snart sagt varje ranking. Här måste det till förändring, säger Ronald Rombrant (LP).