Lysekilspolisens fina överraskning till 14-åringen

14-åriga Saga åkte elva timmar med tåg för att gå på båtmässan med sina föräldrar. I Göteborg väntade dubbla överraskningar – orkestrerade av båtsamverkan-polisen Thomas Andersson som tagit sig från Lysekil för att stå i polisens monter.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Resan från Kramfors i Västernorrland till Göteborg tog ungefär elva timmar. Men för 14-åriga Saga skulle den vara väl värd tiden hon spenderade på tåget.

– Jag är säljansvarig i Göteborg för High coast whisky och därför skulle vi vara på mässan och Saga skulle hänga med ner. Hon gillar Göteborg, vi bodde där innan vi flyttade upp, berättar Sagas pappa Peter Söderlind.

– Då hade Thomas Andersson sagt att hon hade kunnat få hänga i båtsamverkans monter. Och ja, det tyckte hon lät kul, fortsätter han.

Familjen Söderlinds kopplingar till Thomas Andersson, ansvarig för polisens grupp för båtsamverkan i Västsverige, sträcker sig en bit tillbaka. Då var Andersson på besök på Höga kusten för att besöka en whiskyfestival.

ANNONS

– Saga hjälpte till på festivalen och Thomas började prata om Frölunda. Gör man det häruppe är det inte särskilt många som håller med, men helt plötsligt gjorde Saga det. Han tyckte att det var underbart att det var någon här som håller på Frölunda, säger Peter Söderlind.

Thomas Andersson berättar samma sak:

– Helt plötsligt säger den här lilla tjejen att hon hejar på Frölunda. Alla i henne klass hejar på Modo och hon blir väl lite retad, säger han.

Fick dubbla överraskningar av polisen

Under tiden som passerar skickar Thomas Andersson lite Frölundaprylar till Saga. När han sedan får veta att familjen ska åka ner till Göteborg för att gå på båtmässan bjuder han in Saga till sin egen monter – med två överraskningar i rockärmen.

För det första visste varken pappa Peter eller Saga om att Thomas är polis. Först när hon kom till mässan och fick en egen poliströja fick hon reda på det. Men det var ändå den andra överraskningen som vägde tyngst.

– Jag fick kontakt med materialaren i Frölunda och frågade om de hade några grejer de kunde avvara. Han tyckte att det var ganska kul, så han ordnade den här bagen med massa grejer. Hon blev fullständigt överlycklig, berättar Thomas Andersson.

ANNONS

I bagen låg bland annat en signerad matchtröja, en keps och en mössa.

– Framför allt var Joels (Lundqvist, lagkapten i Frölunda, reporters anmärkning) autograf med. Han är visst favoriten. Materialaren träffade Saga dagen innan och hon berörde oss allihop, den här lilla tjejen, det var kul, säger Thomas Anderson.

Pappa Peter Söderlind lägger till:

– Hon trodde inte att det var sant. Hon trodde att det var en jättesnygg väska hon skulle få, sedan säger Thomas till henne att öppna den.

Efter en heldag med polisens båtsamverkan, med höjdpunkten i en stor Frölunda-överraskning, är den självklara frågan:

Var det Frölunda som gjorde dagen bra, eller finns det ett polisintresse också?

– Hon har faktiskt sagt att när det gäller jobb hon vill ha så är polis ett av dem. Det var nog väldigt, väldigt intressant att få vara med poliser utan att föräldrarna var med. Det tror jag, säger Peter Söderlind.

ANNONS