Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man anhållen – hotade personer med soft airgun

Polisens insatsstyrka larmades till centrala Lysekil under natten till söndag. En man i 30-årsåldern greps misstänkt för att ha hotat flera personer med ett soft air gun.

En man i 30-årsåldern greps natten till söndag efter att han hotat flera personer med en soft air gun i centrala Lysekil. Bild: Filip Landqvist
En man i 30-årsåldern greps natten till söndag efter att han hotat flera personer med en soft air gun i centrala Lysekil. Bild: Filip Landqvist

Det var vid 22-tiden på lördagen som polisen blev larmad till centrala Lysekil. En taxichaufför berättade att han blivit hotad av en man med ett pistolliknande föremål.

– Mannen hade ringt efter en taxi. När chauffören kom dit, vevade ner rutan och frågade mannen om det var han som beställt en taxi riktade mannen ett soft airgun mot chauffören, säger Lars Ström, polisens jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal.

Efter att mannen, som är i 30-årsåldern, riktat vapnet mot taxichauffören gick han vidare mot parkeringen vid Coop på Ekgatan och hotade några ungdomar. Detta ska ha skett vid 22:20-tiden och insatsstyrkan kallades då till Lysekil

Eftersom mannen beställt en körning av taxin kunde polisen få fram ett namn och en adress. När de kom fram till bostaden försökte polisen få kontakt med mannen, och när han efter en stund kom ut är han identisk med den man som setts med vapen, skriver polisen på sin hemsida. Insatsstyrkan genomförde en husrannsakan och den misstänkte mannen greps.

Nekar till brott

Mannen är misstänkt för två fall av grovt olaga hot, men nekar till brott. Han anhölls vid halv tre tiden på söndagsmorgonen av en åklagare och är känd av polisen sen tidigare.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp. Om man befann sig i Lysekil under lördagskvällen vid 22-tiden och tros ha sett eller hört något som kan hjälpa polisen i utredningen, så ombeds man att ringa och tipsa.

– Jag tänker att det måste ha funnits en del personer ute vid den här tiden. Om det finns något vittne får man gärna höra av sig till oss, säger Lars Ström.

Ingen ska ha blivit fysiskt skadad under händelsen.