Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man jagade folk i Lysekil med stor kniv

Under torsdagen larmades polis till Lysekil efter flera larm om en knivbeväpnad man som jagade folk. Mannen kunde till slut gripas utan att någon skadades.

Enligt kommunen och polisen började händelsen efter en bilolycka. Två personer ska ha färdats i en bil och kört in i en stolpe. Enligt polisen hade föraren inget körkort och ett vittne har till Bohusläningen kallat händelsen som ett avslut på en vansinnesfärd.

Vad som hänt därefter är oklart, uppgifter från olika håll går isär. Men enligt kommunen och polisen ska en man beväpnad med kniv ha kommit till eller befunnit sig vid platsen, och ska ha gjort utfall mot andra på plats. Då ska ett fältteam från kommunen klivit emellan.

– En av dem ska ha börjat ropa på knivmannen. Men då ska han börjat gå mot fältteamet i stället, säger Dan Carlsson, kommunpolis i Lysekil.

Förloppet ska ha eskalerats ytterligare av att ett gäng ungdomar gav sig in i situationen. De ska ha börjat kasta sten mot den knivbeväpnade mannen, vilket då ska ha lett att mannen riktade sitt fokus mot ungdomarna.

Strax före halv åtta på kvällen kunde knivmannen gripas av polis. Han är i 25-årsåldern och är nu anhållen misstänkt för grovt olaga hot mot grupp, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Polisen utreder även trafikolyckan där brottsutredningar som vårdslöshet i trafik och olovlig körning är aktuella samt situationen med stenkastningen.