Under söndagskvällen knivskars en man på en adress i Brastad.
Under söndagskvällen knivskars en man på en adress i Brastad. Bild: Rickard Sköld

Man knivskuren i Lysekil – misstänkt mordförsök

Under söndagskvällen pågick en polisinsats i Brastad efter att en man hade blivit knivskuren. Polisen utreder mordförsök, och kan inte utesluta att händelsen kan vara kopplad till gängrelaterad brottslighet. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för händelsen.

ANNONS
|

Det var vid 20-tiden i söndags som polisen larmades av en inringare som menade att det var stökigt på en adress i Brastad.

Enligt polisen i Fyrbodal hade en man i 40-årsåldern blivit knivskuren och en omfattande polisinsats inleddes i området.

Polisen i region Väst berättar att en skadad man påträffades på adressen. Han fick föras med ambulans till sjukhus, men ska enligt polisen ha varit vaken och talbar. På måndagsmorgonen hade mannen kunnat lämna sjukhuset igen.

– Ärendet är rubricerat som mordförsök men ingen är gripen eller misstänkt ännu, berättade Pernilla Henry, vakthavande befäl på polisen under natten mot måndagen.

ANNONS

Polisen: säkrat en del spår

På måndagsmorgonen meddelade polisen att den knivskurna mannen uppgett att fyra okända män ska ha försökt stjäla hans motorcyklar i samband med misshandeln som slutade med knivskärningen. Ärendet utreds nu av polisens avdelning för grova brott.

Polisen har gjort en teknisk undersökning och säkrat en del spår, som nu ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum (NFC).

– Vi har hört målsägande på nytt samt de boende i området och behöver titta närmare på de spår vi säkrat på brottsplatsen, säger Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, på måndagseftermiddagen.

Brax vill dock inte berätta vad som framkommit under förhören med den knivskurne mannen.

– Jag vill inte gå in på det i nuläget.

Pistolskott ska ha avlossats

Det finns uppgifter om att det i samband med knivattacken ska ha avlossats pistolskott, något Aftonbladet var först att rapportera om.

– Det finns uppgifter om det, men det är inget jag kan gå in på i nuläget. Vi är i ett tidigt läge i utredningen och försöker undersöka vad som hänt och varför, berättar Fredrik Brax.

Kan fallet vara kopplad till gängrelaterad brottslighet?

– Det kan vara så, och det är något vi undersöker. Vi jobbar förutsättningslöst.

Den knivskurne mannen ska enligt Fredrik Brax inte vara allvarligt skadad.

ANNONS

– Han är chockad och omtumlad, men mår bra efter omständigheterna.

Händelsen är rubricerad som mordförsök och rån.

På måndagseftermiddagen var ingen misstänkt eller gripen för händelsen.

ANNONS